Halka Arz Takvimi Nasıl Takip Edilir? Halka Arz Takvimi Nasıl Takip Edilir?
Ölü kedi sıçraması ifadesinin İngilizce versiyonu "Death Cat Bounce" dir. Bu kavramın anlamı ise uzun süreli yaşanan düşük trend durumlarında aniden ortaya çıkan yükselişlerdir. Gerçekleşen yükselişlerin ise geçici sürede olduğu görülmektedir. Bu şekilde oluşan durumlarda ayılar hızlı bir şekilde piyasayı ele geçirmektedir. Piyasanın yükselip alçalması kişilere kazançlar getirebilmektedir. Bu yüzden kişilerin bu yükseliş ve alçalışları takip ederek para kazanabilecekleri bilinmektedir. Gerçek bir geri dönüşten ölü kedi sıçraması ayrımı birkaç durum ile ayırt edilebilir. Bu durumların başında mevcut trendi anlaşılması oldukça önemlidir. Güçlü düşüş trendinin ise genelde uzun sürdüğü de bilinen durumlar arasında yerini almaktadır. Bilinmesi gereken bir diğer durum ise piyasada yaklaşan etkinliklerin takibinin yapılmasıdır. Merkez bankalarının önemli bir açıklaması varsa veya düşüş trendi esnasında önemli bir haber varsa bu durumlarda ölü kedi sıçramasının olma olasılığının yüksek olduğu bilinmektedir. Kişilerin aynı şekilde teknik göstergeler hakkında bilgi sahibi olmaları da gerekmektedir. Bu durum için ise fiyatın yönünü belirlemeye yarayan trend göstergelerinin olduğu bilinmektedir. Bunlara örnek olarak Parabolik SAR, Bollinger bantları, standart sapma, ADX ve hareketli ortalamalar verilebilmektedir. Bu verilen trend göstergelerinin uygulama yolları hakkında kişilerin kolay bir şekilde bilgi sahibi olabilecekleri bilinmektedir.

Ölü Kedi Sıçramasında İşlem

Ölü kedi sıçraması, parite ölü kedi sıçramasından önceki en son dip seviyesinin kırılması halinde kısa bir pozisyon açmanın gerekli olduğudur. Piyasaya girmek isteyen kişilerin doğru zamanı kaçırmamaları için fiyat hareketlerini sürekli kontrol etmeleri gerekmektedir. Sürekli kontrolleri kişilerin hem doğru zamanı bulmaları hem de para kazanmalarına zemin hazırlamaktadır. Ölü kedi sıçramasında bilinmesi gereken işlem stratejileri vardır. Kişilerin bu stratejilere dikkat etmeleri gerekmektedir. İşte bu stratejiler:
  • Güçlü bir düşü trendinin belirlenmesi ilk aşama olarak bilinmektedir.
  • Trend göstergelerin sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu kontrol aşamasında parabolik SAR ve Bollinger bantlarının düşük trendi göstermesi halinde işlemlere devam edilebilmektedir.
  • Fiyatın trend çizgini kırmasını beklemeniz gerekmektedir. Bu kırılmanın ardından ise yükselişe geçmesini beklemeniz de gerekmektedir.
  • Ölü kedi sıçramasından önceki en düşük seviyeyi işaretlemeniz gerekmektedir.
  • Mum çubuğunun son düşük seviyede kapanması hali ölü kedi sıçramasının varlığını desteklemektedir. Bu şekildeki durumda ise kısa bir pozisyon açılabilmektedir.
  • Zararı durdur şeklinde verilen emirler vardır ve bu emirlere dikkat etmeniz oldukça önem taşımaktadır. Boğaların piyasada etkin olması durumunda fiyatların artış göstereceği bilinmektedir bu yüzden bu durumda para kaybetme riskinizin oldukça yüksek olduğu söylenebilir.
  • Son olarak ise düşüş baskısı devam edene kadar piyasada kalmanız tavsiye edilir.

Ölü Kedi Sıçraması Hangi Dönemlerde Ortaya Çıkar?

Ölü kedi sıçraması finans piyasasında merak edilen ve bilinmesi gereken bir kavramdır. Bu kavramın ise hangi dönemlerde ortaya çıktığı merak edilen bir diğer konudur. Bu ölü kedi sıçraması kavramının genel anlamda piyasanın satıcılar lehine olduğu dönemlerde ortaya çıktığı görülmektedir. Bu şekilde olan dönemlerde bazı yatırımcıların kısa süre içerisinde pozisyon kapatma ihtiyaç duydukları ve bu durumdan dolayı da alım yaptıkları görülmektedir. Bazı yatırımcıların ise uzun süre düşüşte olan ürünün dip seviyesine geldiğini düşünerek alımlarını yaptıkları görülür. Bu şekilde yatırımcıların farklı nedenlerden dolayı alım yapmaları düşüşte olan ürünün geçici bir şekilde yükselmesine neden olmaktadır. Ölü kedi sıçramasında olan ürünün satın alınması halinde yükselişinin çok kısa bir süre içerisinde sonlanması beklenen durumlar arasında yer almaktadır. Bu durumları göz önüne alarak pozisyon almanın yatırımcıların lehine bir davranış olacağı bilinmektedir.